Wat zijn geboortestenen?

Net zoals je sterrenbeeld komt je geboortesteen overeen met de maand waarin je geboren bent. Iedere maand heeft zijn eigen unieke edelsteen.

Geboortestenen zijn geen recent begrip, maar zijn al sinds de Oudheid bij ons. Er werd gedacht dat edelstenen helende krachten hadden en ook op de dag van vandaag is kristaltherapie een ding. Of je er nu is gelooft of niet, jouw eigen geboortesteen dragen of de geboortesteen van een geliefde is een krachtig statement.

Hier staan alle geboortestenen per maand vermeld met een kleine uitleg over elke edelsteen en zijn eigenschappen.

 • Januari - Granaat

  Een prachtige dieprode edelsteen met glasachtige glans. Deze steen geeft doorzettingsvermogen, energie en moed. Bovendien neemt granaat blokkades en remmingen weg.

 • Februari - Amethist

  Een van de meer bekende stenen in de kristaltherapie is deze lila-donkerpaarse edelsteen. Amethist is familie van de kwartsen en staat vooral bekend om zijn beschermende en zuiverende werking. Draag een amethist om zelfinzicht te bevorderen.

 • Maart - Aquamarijn

  De geboortesteen van maart kan kleurloos tot fel-lichtblauw van kleur zijn. Deze edelsteen heeft een kalmerende werking en helpt om oprecht, eerlijk en ontspannen te zijn. Ook bevordert het communicatie en kennisoverdracht.

 • April - Diamant & Bergkristral

  Diamant is koning van de edelstenen en ook de hardste van ze allemaal. Hij kan kleurloos of blauw, geel, grijs tot zwart zijn. Diamant staat symbool voor zuiverheid en versterkt de krachten van andere edelstenen.

  Een alternatieve geboortesteen voor april is de bergkristal. Dit kristal is een kleurloze steen die energie geeft en absorbeert. Hij bevordert concentratie, helder denken en een onpartijdige houding.

 • Mei - Smaragd & Rozenkwarts

  Smaragd is een heldergroene edelsteen die openheid, oprechtheid en liefde stimuleert. Het geeft een positieve invloed op relaties en vriendschappen.

  Een andere geboortesteen voor de maand mei is de rozenkwarts. Deze roze steen is doorschijnend met een glasachtige glans. Rozenkwarts is de steen van het hart en stelt je in staat om liefde te geven en te ontvangen in alle vormen.

 • Juni - Maansteen & Parel

  Maansteen bestaat in vele kleuren van witte, regenboog, roze tot bruine varianten. Deze edelsteen staat voor vruchtbaarheid, energie en intuïtie. De maansteen heeft een sterke connectie met de maan en vrouwelijke energie.

  Een andere geboortesteen is de parel. Een parel is een organische steen die staat voor zuiverheid, vrede en emotionele balans. Hij brengt rust, wijsheid en verlichting.

 • Juli - Robijn

  Robijn is een prachtige bessenrode edelsteen en (samen met de saffier) de tweede hardste edelsteen op aarde. Robijn werkt activerend en stimuleert passie, hartstocht, spontaniteit en enthousiasme.

 • Augustus - Peridoot

  Peridoot is een mooie doorschijnende olijfgroene tot donkergroene steen. Het is een beschermende en reinigende edelsteen die je helpt bij negatieve invloeden, eigen tekortkomingen (zoals jaloezie) herkennen en zelfstandigheid.

 • September - Saffier

  Saffier is de blauwe variant van robijn, maar bestaat ook in een grijze, groene, gele vorm. Het is de edelsteen van inzicht en wijsheid. Hij zorgt voor nuchter, kritisch en doelgericht denken. Ook bevordert saffier de geestelijke gezondheid.

 • Oktober - Opaal

  Opaal is een witte, roze, blauwe of bruine steen. Het is een beschermende en activerende steen. Opaal zorgt voor creativiteit, vrolijkheid en optimisme. Hij heeft ook een sterke connectie met liefde, passie en loyaliteit.

 • November - Citrien

  Citrien is een schitterende lichtgele tot oranje edelsteen. Het is een zonnige en verwarmende edelsteen die zeer veel energie en moed geeft. Zo helpt het tegen angsten en depressieve gevoelens terwijl het tegelijk zelfexpressie en creativiteit stimuleert.

 • December - Turkoois

  Turkoois is een hemel- tot groenblauwe steen die een geneeskrachtige en zuiverende werking heeft. Het heeft een positief effect op stemmingswisselingen en paniekaanvallen. Turkoois helpt met inzicht te geven en bij probleem oplossend te denken.