Hi!

Ik ben Manon, het gezicht achter Madsy Jewelry. Enkele jaren geleden begon Madsy Jewelry tijdens mijn eigen zoektocht naar duurzame, minimalistische en lokaal gemaakte gouden juwelen. Ik werd geïnspireerd door de materialen, verhalen en ontwerpers die achter de juwelen schuil gingen. Ik kwam hierbij het materiaal gevuld goud tegen en de creatieve ziel in mij dacht direct: ‘dit wil ik zelf kunnen maken’. Na veel trial en error besloot ik in 2022 Madsy Jewelry op te richten. Een juwelenmerk met de focus op fijne en minimalistische juwelen vervaardigd met eerlijk en duurzaam goud. Ik wou juwelen maken met de focus op een 'tragere' en bewuste manier van vervaardigen. Van designer, juweel-maker tot fotograaf. Ik doe en maak alles zelf in mijn atelier in Gent.

Naast 14K goud gebruik ik ook vaak edelstenen in mijn stukken. Het is meestal moeilijk om de volledig weg van een edelsteen na te gaan, maar ik werk daarom enkel met vertrouwde Europese leveranciers met een zo transparante mogelijke werking over ontginning & origine van de edelstenen. Ook het goud dat ik gebruik in de juwelen is gerecycleerd goud. Alle stappen in het proces (van creatie tot wanneer het juweel bij jou aankomt) is zo bewust en ecologische mogelijk gemaakt. Wat voor mij een zeer belangrijk deel is van de juwelen.

Als ik één juweelstuk moet kiezen, dan kies ik persoonlijk voor het maken (en dragen natuurlijk) van ringen. Vooral bij de ringen wil ik zoveel mogelijk doordachte keuzes maken. Alle edelstenen, vooral geboortestenen, hebben een unieke verbintenis met zijn drager.

Groetjes,

Madsy